Infiorator. Copiii arsi de vii in incendiul de la Cavnic au stat o ora in iarba

home camp2
home camp2
home camp2

pompieri-incendiu_0Cazul celor doi copii din Cavnic morti la Spitalul de arsi din Bucuresti, la cateva zeci de ore dupa ce au fost scosi din propria casa care luase foc, scoate la iveala neajunsurile unui sistem. Copiii aveau mai multe sanse de supravietuire daca orasul Cavnic ar fi dispus de o masina de interventie rapida. Conform declaratiilor martorilor, micutii ar fi fost scosi din casa in jurul orei 3. Masina SMURD, care a venit din Baia Mare, a ajuns la locul tragediei dupa o ora.

„Am ajuns la incendiu pe la ora 3 si 17 minute. Cu o echipa de pompieri voluntari din Primarie. Pompierii si SMURD, care au venit de la Baia Mare, au ajuns dupa ora 4. Copiii care au fost scosi din incediu au stat mai bine de o ora intinsi pe o patura, pe iarba. Un vecin i-a invelit cu un cearceaf. A fost o scena greu de descris”, a declarat, in emisiunea Atac la cenzura de la televiziunea Maramures TV, primarul orasului, Vladimir Petrut.

De-a lungul ultimilor ani s-au facut mai multe solicitari catre Consiliul Judetean pentru a aloca sumele de bani necesare dotarii Primariei cu o masina rapida pentru interventii.

„Nu am gasit intelegere la conducerea judetului. Au preferat sa dea bani pentru rugby sau pentru alte activitati mai putin urgente. Poate ca e nevoie sa mai moara alti oameni pana vor realiza necesitatea dotarii cu aceste masini speciale”, a punctat primarul in aceeasi emisiune.

Incendiul s-a produs duminica dimineata, in jurul orei 2.40. In casa se aflau cei trei copii minori ai familiei Oanta si o tanara de 14 ani. Vecinii spun ca aceasta ar fi grijit peste noapte de cei trei minori. Tatal lor e in inchisoare din 2013, iar mama, care are 24 de ani, ar fi fost la discoteca. Aceasta neaga declaratiile vecinilor si afirma ca s-ar fi aflat in casa atunci cand a izbucnit incendiul.

In tragicul eveniment si-au pierdut viata baieteii familiei cu varste cuprinse intre un an si trei ani. Pentru sora lor de sase ani, internata cu arsuri in Spitalul Judetean dr Constantin Opris, DGASPC a deschis procedura plasamentului.

Romeo DOBOCAN

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

4 Comments

 1. grig

  evidnet ca numai in Romania se poate ca un oras precum Cavnic sa nu aiba statie de pompieri iar o comuna (Farcasa) sa aiba o utilitara obtinuta dintr-o donatie si intretinuta de primarie. Nu sunt bani pentru sarantoci doar pentru parlamentarii care si-au tras pensii si alte beneficii nesimtite. Cei care raspund de acest aspect trebuie sa plece incepand cu Oprea, Arafat, Ciceu si ceilalti responsabili. Nu poti avea peste tot statii dar macar o echipa de pompieri voluntari cu tulumbe trase de cai din sec XV tot se pot asigura. Dar consilierii si vicele cavnicar erau ocupati de doi ani cu certuri si mazilirea incompetentului ales iar autoritatea judeteana sta cu degetul in fund si face hemoroizi! De mama aia ce sa zici, o taratura care mertita lapidarea publica. Vai da mama ei de tara.

  Reply
  1. dilau

   prietene grig, cavnicul e orasul lui stelian – nu stiu daca il cunosti, iti explica steko daca e nevoie- :))), e singurul oras unde ciuma rosie -psd- cistiga alegerile la greu. deci faptul ca aici e mare foame-n glanda e ceva normal.

   Reply
 2. Niceta

  Evident ca nu-si va asuma nimeni vreo vina pentru aceasta tragedie. Parlamentarii isi voteaza pensiile, politicienii locali isi retin locuri in primele randuri la meciurile HCM-ului si nu au timp de maruntisuri cum ar fi masini rapide de interventii ori vreo alta investitie ce sa fie lasata mostenire.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *