Inflatie in Venezuela: Presedintele Nicolas Maduro majoreaza salariul minim cu 150%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a majorat joi salariul minim cu 150%, a sasea crestere din acest an in cadrul unui plan de reforma economica ce nu a reusit sa tina sub control inflatia endemica, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Acest anunt a fost facut la trei luni dupa majorarea salariului cu 3.400%, asociata cu o devalorizare care a eliminat cinci zerouri de pe moneda venezueleana.

Cu noua majorare, salariul trece de la 1.800 la 4.500 de bolivari, aproximativ 50 de dolari la cursul oficial.

Din cauza inflatiei, care a atins 1.350.000% in acest an, potrivit FMI, aceasta suma abia cu greu cumpararea a trei kilograme de carne.

Maduro a definit reajustarea ca primul „factor de corectie” a planului in vigoare de la 20 august, care cuprindea printre altele o devalorizare a bolivarului de peste 96% si majorarea impozitelor.

Cresterea pretului benzinei, deocamdata foarte mic, face, de asemenea, parte dintre masurile avute in vedere, dar pana in prezent nu a fost aplicata.

Seful statului venezuelean a estimat ca reformele au permis o „incetinire semnificativa a inflatiei”, admitand in acelasi timp ca „ramane ingrijoratoare”, fara sa ofere date legate de indicele preturilor, care nu au mai fost publicate din 2016.

Inflatia este „cu mult sub previziunile Fondului Monetar International”, a declarat Nicolas Maduro, subestimand proiectiile FMI care se asteapta la o inflatie uriasa de 10.000.000% pentru 2019.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2