Info trafic: Vizibilitate redusa de ceata in Pasul Gutai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. A nins slab in cursul noptii in Baia Mare. Vantul a suflat slab, la moderat.

Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre 3 grade Celsius (Targu Lapus, Ocna Sugatag) si 5 grade Celsius ( Sighetu Marmatiei si Baia Mare). Cel mai rece a fost in Borsa, la Petrova, in Pasul Prislop si in Pasul Gutai – 4 grade Celsius. In zonele montane inalte si in zonele joase a fost semnalata ceata.

La aceasta ora, sunt 0 grade Celsius in Baia Mare, -2 grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag,  -1 grad Celsius, la Sighetu Marmatiei, Petrova si Viseu de Sus. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila. Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna. Strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm este depus pe DN 18, in Pasul Prislop (intre km 160 si km 180). Ninge slab, la aceasta ora, pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, pe DN 18, in Pasul Gutai.

S-a intervenit cu opt utilaje cu lama si s-au imprastiat sapte tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Stratul de zapada masura 72 cm la Vf. Iezer, 26 cm la Cavnic, 23 cm la Baiut, 18 cm la Luhei, 15 cm in Baia Borsa, 14 cm in Poiana Borsa, 13 cm la Sacel, 10 cm la Ocna Sugatag, Mara si Moisei, 9 cm la Ruscova, Targu Lapus, Coroieni si Grosii Tiblesului, 8 cm pe Valea Vaserului, la Sieu, 5 cm la Firiza, 2 cm in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta. Pe raul Ruscova, la Luhei este formata gheata la mal.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea va ramane apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, in zilei, vor cadea la inceput, predominant, precipitatii sub forma de ninsoare, iar mai apoi mixte. La munte va ninge.

Cantitatile de precipitatii vor fi sub 10 l/mp. Vantul va sufla in general slab, dar va prezenta intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea. Noaptea cerul va fi mai mult senin.  Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre 2 grade Celsius si 5 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse intre -8 grade Celsius si -4 grade Celsius. Izolat, vor fi conditii de ceata.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2