Info trafic: Vizibilitate redusa de ceata in Pasul Prislop si Pasul Huta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost inchisa, iar pe arii extinse au fost inregistrate precipitatii mixte. apropiata ca valori de termice de normalul acestei perioade, a nins slab pe arii extinse. La munte a nins. Vantul a suflat moderat, dar a prezentat intensificari in zona de munte inalta de pana la 72 km/h. Izolat la munte si local in zona joasa a fost semnalata ceata. Temperaturile inregistrate au avut valori cuprinse intre 0 grade Celsius si 1 grad Celsius.

Stratul de zapada masura 30 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Firiza, 9 cm la Ocna Sugatag si Grosii Tiblesului, 8 cm in Poiana Borsa si la Sighetu Marmatiei. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind curata si umeda. In Pasul Prislop, intre km 156 si km 180 se gaseste pe carosabil un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm. La aceasta ora, cerul este acoperit in tot judetul si ninge slab in Pasul Prislop.

Se semnaleaza ceata in Pasul Prislop si Pasul Huta, vizibilitatea fiind redus.  Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor auto sa circule prudent si sa isi adapteze viteza la conditiile de drum, sa foloseasca luminile de intalnire. Temperaturi inregistrate la aceasta ora: -2 grade Celsius la Borsa si Baia Sprie,

-1 grad Celsius la Ocna Sugatag si Targu Lapus, 0 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, 1 grad Celsius in Baia Mare. Cea mai scazuta valoarea a temperaturii este acum de -9 grade Celsius, la Vf. Iezer.

16 utilaje au actionat pe sectoarele de drumuri nationale

Pe sectoarele de drumuri nationale au intervenit 16 utilaje pentru indepartarea stratului de zapada de pe partea carosabila si acostament. S-a imprastie material antiderapant, in cantitate de 65 tone. Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale din judet in conditii de iarna.

Nu sunt semnalate probleme in trafic. Pentru astazi prognoza meteorologica prevede ca cerul va fi variabil,  temporar noros ziua, cand la munte vor cadea precipitatii slabe sub forma de ninsoare, in celelalte zone precipitatiile vor fi mixte. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse intre 2-5 grade Celsius, iar minimele vor avea valoarea intre -5 grade Celsius si -1 grad Celsius.

Vremea se incalzeste in perioada urmatoare. Precipitatile vor fi sub forma de ploaie. La munte precipitatiile vor fi mixte, iar coroborate cu temperaturile negative vor favoriza formarea poleiului.  In zonele joase, pe arii restranse va fi ceata.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in usoara scadere. Nu au fost inregistgrate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2