Info trafic: Vizibilitate redusa de ceata in Pasul Prislop

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost in general inchisa si a nins pe arii extinse. Vantul a prezentat intensificari in zona de munte inalta de pana la 47 km/h.

La munte si local in zona joasa a fost semnalata ceata. Temperatura maxima inregistrata a avut valoarea de 0 grade Celsius in Baia Mare, Sighetu Marmatiei si Targu Lapus, respectiv -1 grad Celsius la Ocna Sugatag, – 7 grade Celsius la Borsa, -3,  grade Celsius la Viseu de Sus si Petrova, – 5 grade Celsius in Baia Sprie.

Stratul de zapada masura 30 cm la Vf. Iezer, 3 cm la Targu Lapus, 4 cm la Sighetu Marmatiei, Baia Mare si Cicarlau, 9 cm in Poiana Borsa, 10 cm la Ocna Sugatag, 12 cm la Cavnic, 8 cm la Blidari. Reteaua de drumuri nationale este practicabila, partea carosabila fiind curata si umeda.

Se gaseste depus un strat de zapada framantata care masoara pana la 1 cm, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 131 si km 156, respectiv pana la 2 cm intre km 156 si km 180.  Se semnaleaza ceata in Pasul Prislop, vizibilitatea fiind redusa sub 100 de metri. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor auto sa circule prudent si sa isi adapteze viteza la conditiile de drum. Temperaturi inregistrate la aceasta ora: -1 grad Celsius in Baia Mare si Targu Lapus, -2 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si -3 grade Celsius la Ocna Sugatag. Cea mai scazuta valoarea a temperaturii este acum de -13 grade Celsius, la Vf. Iezer.

27 utilaje au actionat pe sectoarele de drumuri nationale

Pe sectoarele de drumuri nationale au intervenit 27 utilaje pentru curatarea stratului de zapada de pe partea carosabila si s-a imprastie material antiderapant, in cantitate de 158 tone (30 tone pe E58, 34 tone pe DN 18, in Pasul Gutai, 21 tone pe DN18 si DN19, Sighetu Marmatiei, 24 tone la Petrova, pe DN18, 24 tone la Viseu pe DN 18 si DN 17C, opt tone pe DN18, in Pasul Prislop si 17 tone pe DN 18B, Dealul Pietris, Rohia si Dealul Magoaja).

Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale din judet in conditii de iarna. Nu sunt semnalate, la aceasta ora, probleme in trafic. Pentru astazi prognoza meteorologica prevede vreme rece noaptea si dimineata, cu precipitatii sub forma de ninsoare pe arii extinse. Spre finalul zilei precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ploaie si vor favoriza aparitia poleiului. La munte, vantul va prezenta intensificari.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retele de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drmuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *