septembrie 28, 2021

INFO TRAFIC: Vizibilitate redusa de ceata pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vremea a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse, in cursul zilei, a plouat slab. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2,2 l/mp la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat la munte si in general slab in rest. Temperaturile maxime au fost de 5 grade la Sighetu Marmatiei si 6 grade in Baia Mare, Targu Lapus, Ocna Sugatag. Izolat s-a semnalat ceata, anunta Prefectura Maramures.

Stratul de zapada este prezent pe arii relativ extinse si masura pana la 84 cm la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era de 1 grad la Targu Lapus, Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare.

Toate sectoarele de drumuri nationale au carosabilul curat si umed. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 50 de metri, pe DN18 si DN19, sub 150 de metri pe Dealul Stefanitei si Dealul Hera si sub 100 de metri in Pasul Gutai, Pasul Prislop si Dealul Mesteacan. Angajatii sectiei au intervebit cu sase utilaje si au imprastiat 9,5 tone material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

Nivelurile si debitele cursurile de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 84 cm la Cavnic, 68 cm la Baiut si Firiza, 64 cm in Pasul Gutai, 35 cm la Luhei, 34 cm la Ruscova, 26 cm la Mara, 24 cm la Vf. Iezer si in Baia Borsa, 22 cm in Poiana Borsa 20 cm la Coroieni, 19 cm in Leordina, 18 cm la Moisei, 16 cm la Moisei.

Ramane in vigoare avertizarea referitoare la producerea de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai (risc insemnat grad 3). La peste 1800 m, vremea calda din ultimele zile a determinat tasarea, umezirea si topirea partiala a stratului, apa rezultata acumulandu-se in pelicule pe straturile mai dure din interior. Temperaturile negative din urmatorul interval vor conduce la inghetarea apei rezultata la topire si la formarea crustelor de gheata la suprafata si la usoara consolidare a straturilor superioare. In locurile adapostite sunt depozite insemnate de zapada, aici riscul fiind crescut. La supraincarcari oricat de slabe se pot declansa avalanse de dimensiuni mici sau medii. Sub 1800 m, va continua tasarea, umezirea si topirea partiala a stratului ceea ce poate duce pe anumite pante mai inclinate la declansarea unor avalanse spontane de topire, riscul fiind amplificat la orice supraincarcare a stratului.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 7 grade, iar cele minime, in scadere intre -7 si -4 grade. Izolat, in zonele joase, se va semnala ceata.

Maine, 7 februarie, vremea ramane fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2