INFO TRAFIC: Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop

PNL

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 8.0 l/mp, la Vf. Iezer, anunta Prefectura Maramures.

Vantul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 47 km/h la Vf. Iezer, unde a viscolit ninsoarea. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 1 grad la Targu. Lapus, Sighet si 3 grade in Baia Mare. Izolat s-a semnalat ceata. Aseara grosimea stratului de zapada masura pana la 120 cm, la Cavnic.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -2 grade la Ocna Sugatag si Cavnic si -1 grad la Tg. Lapus, Baia Mare, Sighet. In Pasul Gutai au fost -5 grade, iar la Vf. Iezer -10 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Stratul de zapada framantata masoara pe DN 18 pana la 1 cm in Pasul Gutai, intre km 12 si km 35, respectiv in Pasul Prislop, intre km 140 si km 156. Grosimea stratului de zapada framantata are intre 1 si 2 cm pe DN 18, pe Dealul Hera, Dealul Hurta Certeze, Dealul Stefanitei si in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Carosabilul este umed pe DN1C, E58 si DN 18B. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Cerul este acoperit si ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Angajatii sectiei au intervenit cu 31 utilaje si au imprastiat 153 tone sare.

Raman inchise temporar circulatiei rutiere DJ 83 Valea Neagra-Izvoare si DJ83A, Mara-Runcu (avalanse).
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor. Ramane nealimentat Vf. Ignis, accesul pe drumul forestier ”Boriste” este impracticabil.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malul raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Iza, Boicu, Mara, Barsau, Lapus, Suciu si Firiza. Un pod de gheata exista pe raul Lapus, iar cursul apei curge peste podul de gheata. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta, conform regulamentului.
Stratul de zapada masoara: 124 cm la Cavnic, 104 cm la Firiza, 100 cm la Baiut, 98 cm in Pasul Gutai, 66 cm la Coroieni, 65 cm la Luhei, 61 cm la Grosii Tiblesului, 57 cm la Bistra, 52 cm in Poiana Borsa, 50 cm in Baia Borsa si Moisei, 47 cm pe Valea Vaserului, 45 cm in Leordina si Mara, 44 cm la Razoare si Targu Lapus, 30 cm la Sighetu Marmatiei, 27 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Ocna Sugatag 22 cm in Baia Mare si 18 cm la Cicarlau.

Vremea va ramane astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros si local, indeosebi in cursul noptii, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -6 si -3 grade. Maine, 22 ianuarie a.c., vremea se va mentine de normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros si local, indeosebi ziua, va ninge. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -4 si 0 grade.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1