Informare de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica in toata tara, pana sambata dimineata

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica, valabila la nivelul intregii tari incepand din aceasta dupa-amiaza si pana sambata dimineata, informeaza AGERPRES.

Potrivit prognozei, in intervalul 4 mai, ora 16:00 — 6 mai, ora 6:00, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si pe arii restranse caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 15 — 20 l/mp si izolat 30 — 40 l/mp.

Meteorologii precizeaza ca, in seara zilei de joi (4 mai) si in noaptea de joi spre vineri (4/5 mai), astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal, la munte, in sud-vestul si centrul tarii.

De asemenea, pe parcursul zilei de vineri (5 mai) si in cursul noptii de vineri spre sambata (5/6 mai), manifestarile de instabilitate atmosferica se vor semnala cu precadere in zonele deluroase si montane, precum si in Oltenia, Transilvania si local in Muntenia.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, informarea emisa joi ar putea fi actualizata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1