Informatii contradictorii furnizate de Politia Maramures in cazul catelusei ucise la 5 km de Borsa. Nu este deocamdata clar unde a fost ucis animalul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asociatia Anima Pro Tera a postat, ieri, 11 ianuarie, pe pagina de Facebook un anunt infiorator, care era insotit si de fogografii. Asociatia a dezvaluit faptul ca doi voluntari, alaturi de fiul lor de 6 ani, ar fi asistat la executarea unui caine pe sosea, la 5 km de orasul Borsa.

Asociatia Anima Pro Tera, Facebook: “2 voluntari ai asociatiei noastre au fost martorii unor scene ingrozitoare alaturi de fiul lor de doar 6 ani, care este inca in stare de soc. Se aflau la aproximativ 5 km de Borsa (MM) si intr-o curba au vazut un logan rosu oprit care a impuscat mortal o catelusa pe sosea (pe un drum public, nu in padure!!!!). Voluntarii nostri au sunat imediat la 112, insa faptasul a luat cadavrul si a plecat! Va rog dati share sa nu se musamalizeze cazul si cel vinovat sa fie pedepsit!!!”

In urma apelului la 112, politistii au intrat pe fir. In acest context, prima declaratie oficiala a fost facuta ieri, la ora 17.42, de catre Politia Maramures, prin purtatorul de cuvant. Declaratia sustinea actiunea paznicului de vanatoare.

Florina Metes, purtator de cuvant IPJ Maramures: “Politistii din Borsa s-au deplasat azi de urgenta in Pasul Prislop, dupa ce la ora 14.24 au fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul ca o persoana a tras un foc de arma si a impuscat un caine. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca un barbat de 69 de ani, paznic de vanatoare autorizat, a facut uz de arma si a recoltat legal un caine hoinar, aflat pe raza fondului de vanatoare.”

Intrebata de redactorul ZiarMM.ro daca se poate face uz de arma pe drumurile publice sau in apropierea lor, Metes a relatat ca: “Paznicul a folosit arma in cadrul unei actiuni de vanatoare organizate, la aproximativ 30 de metri in amonte, in locul numit Hasmarel. Ulterior a adus cainele pe DN pentru a-l incarca intr-un sac. Pana in momentul de fata aceste aspecte au rezultat din verificarile efectuate.”

Ulterior, in jurul orei 21.43, Florina Metes a revenit cu noi informatii in care se preciza faptul ca s-a facut uz de arma letala fara drept si ca paznicul de vanatoare ar fi ucis animalul tot fara drept.

Florina Metes, purtator de cuvant IPJ Maramures: “Urmare a verificarilor efectuate de politistii maramureseni, cu privire la barbatul de 69 de ani, care in cursul acestei zile ar fi impuscat un caine in Pasul Prislop, va informam ca, din cercetarea preliminara au rezultat suspiciuni rezonabile, referitoare la comiterea infractiunilor de uz de arma letala sau interzisa, fara drept, prevazuta si pedepsita de art. 343 alin. 1 Cod Penal si uciderea animalelor, cu intentie, fara drept, prevazuta si pedepsita de art. 25 alin.1 lit. a din Legea nr.205/2004, cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod Penal. Cercetarile continua in aceasta cauza, in cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus. Multumim cetatenilor care au semnalat acest caz si au sprijinit politistii in clarificarea situatiei de fapt.”

In urma insistentelor venite din partea jurnalistilor, dar si a interesului aratat de catre cetateni pe retelele de socializare, angajatii Politiei Maramures, care cerceteaza acest caz, au fost nevoiti, intr-un final, sa se “implice” temeinic pentru a stabili cu exactitate incadrarea juridica a faptei pe baza probelor obtinute.

Foto: Asociatia Anima Pro Tera-Facebook // Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2