INFP: Cutremur de 3,6 pe scara Richter in judetul Buzau, vineri dimineata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un cutremur cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter s-a produs vineri dimineata, la ora locala 3:41, in judetul Buzau, in zona seismica Vrancea, informeaza Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), relateaza Agerpres.

Seismul a avut loc la o adancime de 122 de kilometri. Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de I grad Mercalli, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost: Nehoiu (30 km), Covasna (46 km), Intorsura Buzaului (55 km), Buzau (55 km) si Mizil (59 km).

In luna mai, in Romania, s-au produs 7 cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2,1 si 4 pe scara Richter. In acest an, cel mai puternic seism a avut loc pe data de 9 ianuarie in judetul Buzau, zona seismica Vrancea, si a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter. Anul trecut, pe 28 octombrie, s-a produs in judetul Buzau un cutremur cu o magnitudine de 5,8 pe Richter, cel mai mare din 2018, miscarea tectonica fiind resimtita si la Bucuresti.

In 2017, cel mai puternic seism de pe teritoriul tarii a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 5 pe Richter, in timp ce in 2016 au avut loc doua cutremure de peste 5 grade, unul in septembrie, iar un altul in decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2