INHGA: Cresteri de debite pe raurile mici din zonele de deal si de munte, in intervalul 5 – 10 iunie 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Debitele medii zilnice ale raurilor din tara vor fi in general in scadere usoara, in urmatoarele sapte zile, insa pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte sunt posibile cresteri de debite din cauza precipitatiilor prognozate, releva prognoza hidrologica pentru raurile din Romania publicata de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), relateaza Agerpres.

“Debitele medii zilnice vor fi in prima parte a intervalului de prognoza in general in scadere usoara pe raurile din Maramures, Crisana si Transilvania si relativ stationare pe raurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova. In partea a doua a intervalului, debitele vor fi relativ stationare pe majoritatea raurilor”, arata prognoza.

Hidrologii precizeaza ca sunt posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide si cresteri de debite pe unele rauri mici din zonele de deal si munte, ca urmare a precipitatiilor sub forma de aversa prognozate.

Potrivit INHGA, in intervalul mentionat, debitul fluviului Dunarea la intrarea in tara, pe sectiunea Bazias, va fi relativ stationar pe toata durata intervalului, in jurul valorilor de 4.500 — 4.600 metri cubi/secunda, situandu-se sub media multianuala a lunii iunie, de 6.400 m.c./s.

In aval de Portile de Fier, debitele vor fi in scadere usoara, exceptand a doua parte a intervalului cand vor fi relativ stationare pe sectorul Gruia — Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *