INIȚIATIVĂ – Două trasee de bicicletă în Baia Mare și două puncte belvedere înspre oraș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Baia Mare era destul de mulți bicicliști care au ghinionul de a nu avea suficiente piste, la fel ca în marile orașe. Cei de la Maramureș Bike militează, spun ei, pentru construirea mult doritelor piste de biciclete în Baia Mare ca și parte a unui sistem integrat, asa cum există deja în orașele din jurul nostru, cum ar fi Oradea sau Cluj Napoca.

„Ne concentrăm atenția pe două trasee ușor accesibile pentru cetățenii orașului Baia Mare: Pista de biciclete nr. 1 – amenajată pe malul râului Săsar, respectiv Pista de biciclete nr. 2 – având traseul Parcul Regina Maria – Valea Usturoiu – Cabana Usturoiu 1 – Cabana Usturoiu 2 cu retur pe același traseu.”, susțin cei de la Asociația de Ciclism și Ecologie Maramureș Bike.

„În cadrul Centrului Cultural Maghiar din Baia Mare lucrăm de două decenii pentru punerea in valoare a clădirii, cândva casa orășenească a contelui Teleki Sándor din Coltău, una dintre cele mai frumoase construcții din Baia Mare din secolul 19. Dar pot să aduc și alt exemplu, inițiativele Maramures Bike, si în primul rând cea care m-a surprins foarte plăcut în lunile trecute: cea care vizează amenajarea a două puncte de belvedere spre orașul Baia Mare, în cele două zone reprezentative: Vârful Tolvaj Dénes si Vârful Piatra Virgină.  Acestea – și încă multe altele – sunt valorile noastre locale. Valori, care fac orașul să fie unicul și irepetabilul oraș, Baia Mare. Iar pe noi, dacă le păstrăm, dacă avem grija de ele, unicii și irepetabilii cetățeni ai orașului: baimareni adevarăți”, spune David Lajos.

Asociația mai sus amintită dorește ca în acest să reușească să amenajeze, cu sprijinul autorităților locale, două puncte de belvedere spre orașul Baia Mare în cele două zone reprezentative și anume vârful Piatra Virgină – acces din Parcul Regina Maria în aproximativ 30 minute, respectiv vârful Tolvaj Dénes – acces din Parcul Regina Maria în aproximativ 1 oră.

„Aceste puncte de belvedere ce se află în imediata apropiere a orașului, vor oferi o perspectivă deosebită asupra întregului oraș (poza de mai sus este de pe vf-ul Tolvaj), urmând a fi dotate cu o zonă de repaus delimitată cu balustrade, un binoclu profesional cu zoom optic mare utilizabil gratuit, ramă foto de dimensiuni mari (3mx4m) cu textul “I Love Baia Mare” scris pe ramă, bănci de repaus și marcare traseu de acces pe jos din oraș – vârf – retur”, arată Asociația Maramureș Bike.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. Chipacabra

    Cu puțin efort s-ar putea marca traseul de pe Tolvaj Denes până sus pe Vf Iricău, unde poate fi amenajat alt punct de belvedere.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2