Initiativa Fara Penali in functii publice este constitutionala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea Constitutionala a luat azi o decizie care arata inca o data ca initiativa “Fara Penali” a Uniunii Salvati Romania trebuie sa fie in Constitutie. “Fara Penali” este dorinta a 1 milion de romani care vor o Romanie indreptata spre dezvoltare, iar primul pas este ca in fruntea tarii sa nu mai fie persoane condamnate penal pentru fapte de coruptie. Ne exprimam increderea ca va fi votata si sprijinita de parlamentarii tuturor partidelor politice, asemeni cetatenilor care au semnat initiativa, transmite presedintele USR Dan Barna.

Dupa pronuntarea Curtii Constitutionale, initiativa va intra in circuitul parlamentar, cu dezbateri in comisii si vot in plenul Camerei Deputatilor si Senat, urmand ca apoi sa se organizeze un referendum decizional care trebuie sa aiba cvorum si vot majoritar.

Decizia CCR este o confirmare a ceea ce stiam de la inceput, si anume ca initiativa respecta toate reglementarile nationale si internationale legate de drepturile omului. Mai mult, aceasta decizie creeaza un precedent in Europa. Este posibil ca astfel de legi sa apara si in alte tari din Europa, cum ar fi Italia, Bulgaria sau Ungaria, transmite presedintele grupului de initiativa, avocatul Mihai Badea.

Initiativa “Fara Penali in functii publice” a strans peste 1 milion de semnaturi, la Parlament au fost depuse 950.000 de semnaturi, dintre care 830.000 validate de catre primarii.

Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, a declarat: „Curtea Constitutionala ne-a confirmat ca initiativa

„Fara penali in functii publice” respecta limitele Constitutiei. Este o victorie impotriva tuturor derapajelor nedemocratice fara precedent ale gruparii PSD-ALDE. Decizia de azi legitimeaza vointa celor 1 milion de semnatari. Multumesc celor aproape 35.000 de maramureseni care s-au exprimat impotriva ocuparii functiilor publice de catre persoane condamnate penal definitiv pentru fapte de coruptie. Acum, initiativa merge in Parlament pentru a fi votata. Vom vedea daca acestia vor asculta de vointa romanilor cinstiti sau isi vor apara interesele individuale.”

Presedintele USR Maramures, Dan Ivan, a spus: „Ceea ce in alte parti ale lumii civilizate este o normalitate, in Romania a necesitat semnaturile a 1 milion de cetateni si efortul sustinut al unei formatiuni politice care pune pe primul loc integritatea. Incepand de astazi suntem mai aproape cu un pas de intrarea in normalitate, prin avizul de constitutionalitate primit de initiativa #FaraPenali.

”Fara Penali in functii publice” este mesajul transmis in mod repetat de USR in Parlamentul Romaniei – forul suprem de reprezentare al romanilor, acaparat, condus si controlat la acest moment de un condamnat penal.

”O Romanie fara penali si fara hotie” este dorinta majoritatii romanilor si este mesajul pe care Alianta 2020 USR-PLUS il transmite acum celor care de 30 de ani conduc destinele acestei tari. In 26 mai va invit sa mergeti la vot si sa optati pentru ”O Romanie fara penali si fara hotie”.”

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2