Initiativa: Un proiect baimarean sprijina imbunatatirea vietii comunitatii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alaturi de 11 orase europene, Baia Mare este implicat intr-un proiect international. Scopul proiectului Bustino vizeaza imbunatatirea calitatii vietii oamenilor prin educare. Mai precis, se doreste invatarea cetatenilor in a-si prezenta nevoile, iar mai apoi sa se implice in rezolvarea lor.

“Scopul acestui proiect este de a invata cetatenii sa se implice mai mult in viata localitatii, sa-si identifice dorintele  si necesitatile, iar mai apoi prin anumite organizatii sau grupuri sa ceara suport in rezolvarea si indeplinirea acestora”, a conchis o membra.

Grupul local detine 17 membri inscrisi dornici de a afla dorintele comunitatii. Toate persoanele provin din medii de activitate diferite. Pana in prezent, cei inscrisi au avut parte si de vizita partenerilor europeni, care au venit cu idei noi pentru comunitatea noastra.

Pana in acest moment, rezultatele proiectului Bustino constau in scrierea si depunerea unor proiecte. Unul dintre ele se refera la zona Maramuresului si la conservarea a sase mestesuguri traditionale, iar un altul se datoreaza parteneriatului cu Italia si urmareste digitalizarea culturii locale.

Acest proiect invita toti cetatenii sa-si spuna ofurile, dar mai ales dorintele, iar mai apoi sa se implice in realizarea lor.

Pentru discutii sau inscrieri, doritorii pot contacta pagina de facebook a proiectului Bustino.

Bianca VLASAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. silviu

    Povesti.Prima problema si cea mai importanta pentru acest oras e lipsa unui Parc Industrial.Lipsa unor fabrici noi ii determina pe baimareni sa faca naveta in Tautii Magheraus ( un caz fericit) sau in Dumbravita si Farcasa pentru 1000-1200 lei net ( in general cu bonuri cu tot).Salariul mic ii duce pe toti la limita subzistentei,astfel incat saracia ii determina pe majoritatea sa plece la munca ori in orase din tara,prietenoase cu un trai decent sau in strainatate.Deci,recapitulare: am identificat problema majora,consecintele si ce? Nu se intampla nimic si totul devine gargara ieftina.Digitalizare culturala pe Craica sau o baba care face cipca nu salveaza acest oras si mai putin acest judet.Noi tot cu incompetenti defilam.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2