Inmatricularile de masini second hand au ajuns la circa 130.000 de unitati, in T1

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Piata masinilor second hand din import s-a dublat, in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2016, si s-a apropiat de 130.000 de unitati, potrivit datelor publicate, miercuri, de o platforma profesionala de anunturi auto din Romania, informeaza AGERPRES.

”Eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie a facut ca primul trimestru din 2017 sa fie unul deosebit. Numarul inmatricularilor a explodat, mai ales la masinile rulate, din import, si la cele reinmatriculate, in timp ce segmentul vehiculelor noi a cunoscut cea mai mare crestere din ultimii ani. Aceasta situatie s-a datorat in special inmatricularii masinilor aflate la vanzare in parcurile comerciantilor auto, precum si a ‘oficializarii’ tranzactiilor de masini din ultimii ani.

Comparand atat datele publice oferite de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, cat si datele din site inregistrate in primele trei luni ale anului versus perioada ianuarie — martie 2016, a rezultat ca, in primul trimestru, s-au inregistrat recorduri la toate categoriile. Astfel, au fost inmatriculate peste 22.000 de vehicule, respectiv mai mult de 128.000 de masini second hand. De asemenea, reinmatricularile s-au situat la aproape 130.000 de unitati”, se arata in comunicatul citat.

Conform Autovit.ro, piata masinilor noi a avut o crestere de 27,6%, in primul trimestru, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, dar unele marci precum Opel, Citroen, Ford si Renault au avut evolutii de peste 50%. In schimb, liderul Dacia a crescut sub media pietei, cu numai 11%.

”Numarul masiv al inmatricularilor de masini din import inregistrat in februarie va avea ca efect in urmatoarea perioada si o crestere a pietei de reinmatriculari, peste valorile normale. Volkswagen a ramas cea mai populara marca printre cei care au ales modele second hand, peste 34.000 de exemplare fiind inscrise in circulatie in primul trimestru.

Daca piata autovehiculelor rulate se va regla mai devreme sau mai tarziu, piata vehiculelor noi ar putea depasi 110.000 de unitati vandute in 2017, ajutata si de Programul Rabla estimat sa debuteze la jumatatea lui mai, mai devreme decat in 2016”, se mentioneaza in comunicat.

Apartinand grupului global Naspers, Autovit.ro integreaza anunturi din urmatoarele categorii: autoturisme second hand si noi, camioane si utilitare, motociclete, utilaje de constructii si masini agricole, piese second hand.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole