Inmatricularile de vehicule rutiere noi destinate transportului pasagerilor au crescut cu 3,6%, in T3

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Peste 53.800 de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor au fost inregistrate in trimestrul III din acest an in Romania, in crestere cu 3,6% fata de aceeasi perioada din anul anterior, iar la categoria autoturisme s-au consemnat peste 52.400 de unitati, reiese din datele publicate, miercuri, de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Conform sursei citate, in intervalul iulie – septembrie 2019, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat cresteri la categoriile mopede si motociclete – cu 18,9%, respectiv autoturisme (+3,3%). In acelasi timp, la categoria autobuze si microbuze, numarul de inmatriculari noi a scazut cu 16,3%.

In perioada analizata au fost inregistrate 53.838 de inmatriculari noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, echivalentul a 32% din total, iar la categoria autoturisme au fost inregistrate 52.427 de inmatriculari de vehicule noi.

In ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor, statistica releva o crestere la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale), cu 6%, dar si scaderi la categoria Autotractoare – cu 24,3% si categoria Remorci si semiremorci (-0,8%).

Potrivit INS, in perioada analizata, au fost inregistrate 12.109 inmatriculari noi de vehicule rutiere noi pentru transportul marfurilor, reprezentand 40,7% din total.

Comparativ cu trimestrul II din 2019, in cele de-al treilea trimestru al anului in curs, inmatricularile noi de vehicule rutiere au inregistrat cresteri cu 13,8% la vehiculele pentru transportul pasagerilor.

Pe de alta parte, in cazul vehiculelor pentru transportul marfurilor s-a consemnat o scadere de 0,9%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2