Inot: Camelia Potec ne arata ca se pot organiza si in Romania competitii de anvergura internationala

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
inot katinka hosszuFara indoiala, Campionatele Internationale de inot ale Romaniei (8-12 iulie) au adus o bila super-alba organizatorilor din mai multe motive. Am avut o competitie frumoasa, cu realizari deosebite, cu noi recorduri nationale (Olanda si Romania), cu performante de exceptie si cu doua nume mari ale natatiei (maghiara Katinka Hosszu si olandeza Sharon van Rouwendaal).
FR de Natatie si Pentatlon Modern, condusa de fosta medaliata cu aur la Jocurile Olimpice, Camelia Potec, s-a straduit sa faca rost de un fond de premiere atractiv, de sponsori pe masura si asa s-a reusit o premiere de 28.000 euro (in bani) pentru sportivii care au obtinut cele mai bune rezultate conform tabelei de punctaj FINA. Si nu este deloc o suma mica.
Katinka Hosszu, din Ungaria, a ocupat primul loc, urmata de Sharon van Rouwendaal. Iata clasamentul celor mai bune sase rezultate, conform tabelei FINA, care au fost rasplatite cu premii in bani:
1. Katinka Hosszu, 200 metri mixt, 940 puncte, 10 000 euro
2. Sharon van Rouwendaal, 800 metri liber, 928 puncte, 7000 euro
3. Ahmet Mathlouti, 400 metri liber, 856 puncte, 5000 euro
4. Marius Radu, 100 metri liber, 845 puncte, 3000 euro
5. Daniel Macovei, 100 metri liber, 833 puncte, 2000 euro
6. Dylan Sali, 100 metri spate, 830 puncte, 1000 euro
Gratie acestor rezultate, Katinka Hosszu si Ahmet Mathlouti au primit titlurile de cea mai buna sportiva, respectiv cel mai bun sportiv, la Campionatele Internationale. La sectiunea rezervata juniorilor, cea mai buna fata a fost Emilia Dumitrescu Colti, 705 puncte la 800 metri liber, iar Robert Glinta a fost cel mai bun pe tabloul masculin, cu 821 de puncte, obtinute la proba de 100 metri spate.
Camelia Potec si oamenii de la FRNPM au avut grija ca oaspetilor sa nu le lipseasca nimic. A organizat conferinte de presa de fiecare data cand a fost nevoie. Cu exceptia primei zile, cand s-a preferat transmisia unui meci de tenis de camp in care era implicat Horia Tecau, reuniunile finale au fost transmise la Digisport 3. De asemenea, cele mai importante stiri au aparut in jurnalele de stiri. FRNPM are si un obicei bun de cativa ani, acela de a folosi cum trebuie site-ul oficial din dotare, astfel ca am avut rezultatele pe site puse intr-un timp scurt.
Katinka Hosszu a remarcat faptul ca publicul romanesc ii apreciaza performantele si ca Romania este un loc propice pentru natatie. La randul ei, Sharon van Rouwendaal, ca si Katinka Hosszu, a apreciat atmosfera din bazin si faptul ca oamenii sunt foarte draguti si atenti cu inotatorii. Sharon si Katinka s-au aflat pentru prima data in Romania, dar ambele au spus ca le-a placut foarte mult experienta in tara noastra si vor reveni cu placere.
La conferinta de presa a participat si Carmen Tocala, Secretar de Stat in Ministerul Tineretului si Sportului, care a remarcat organizarea Campionatelor Internationale, dar si progresul facut de natatia romaneasca, intr-un termen scurt.
Pe finalul reuniuni, fosta mare inotatoare Beatrice Caslaru a subliniat importanta organizarii Campionatelor Internationale de inot, pentru natatia romaneasca.
Baia Mare arata in continuare ca este un centru al natatiei romanesti. Sportivii legitimati la LPS si CSM au cucerit 30 de medalii la aceste Campionate Internationale, opt in intrecerea seniorilor si 22 in cea a juniorilor. Ori asta spune destule. Si n-ar fi deloc deplasat sa sustinem cand va fi cazul chiar infiintarea unui centru olimpic in Baia Mare, deoarece inotul are traditie de ani si ani in orasul nostru.
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *