INS: 98,2% dintre salariati lucreaza in baza unui contract de munca pe perioada nedeterminata

Reclame home 1
Reclame home 1

Un procent de 98,2% dintre salariatii din Romania lucreaza in baza unui contract de munca pe perioada nedeterminata, ponderea fiind usor inferioara in mediul rural fata de mediul urban, conform „Anchetei asupra calitatii vietii”, realizate de Institutul National de Statistica anul trecut, informeaza AGERPRES.

„Desfasurarea activitatii in baza unui contract de munca incheiat cu angajatorul reprezinta garantia respectarii unor drepturi din domeniul legislatiei muncii: plata contributiilor la fondurile de asigurari sociale, respectarea numarului de ore de munca, a numarului de zile de concediu sau zile libere etc”, precizeaza realizatorii anchetei.

Potrivit sursei citate, in unitatile mici (1 – 10 persoane) un procent de 96,7% din salariati are contract de munca permanent, in comparatie cu unitatile mari de 50 de persoane si peste, unde 99,1% dintre salariati au contracte permanente de munca.

In general, din distributia dupa sex a salariatilor care lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata nu rezulta diferentieri majore, totusi ponderea femeilor este usor superioara celei a barbatilor, cu 0,5 puncte procentuale.

Dupa marimea unitatii se constata la distributie dupa sex ca ponderea femeilor este mai mare cu 0,5 puncte procentuale decat cea a barbatilor, la unitati cu 50 de persoane si peste.

Pe regiuni de dezvoltare, regiunile Vest si Bucuresti-Ilfov detin ponderile cele mai mari ale salariatilor cu contract de munca pe perioada nedeterminata (99,7%, respectiv 98,9%).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole