INS: Afacerile din comertul cu autovehicule, in crestere cu 11,1% in 2017

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri in comertul cu autovehicule s-a majorat, in 2017, cu 11,1% fata de anul precedent, in special ca urmare a rezultatelor inregistrate in comercializarea de motociclete, piese si accesorii aferente, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate luni, informeaza AGERPRES.

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinata, anul trecut, de cresterea afacerilor in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+50,6%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+22,9%), comertul cu autovehicule (+10,4%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,3%).

Potrivit sursei citate, in acelasi timp, in luna decembrie din anul anterior, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie bruta, a consemnat un salt de 7,1%, datorat cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+42,7%), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+9,2%), comertul cu autovehicule (+8,5%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,2%).

De asemenea, volumul afacerilor din comertul cu autovehicule a inregistrat o crestere cu 10,7%, ca serie ajustata, fata de luna decembrie 2016.

La nivel comparativ decembrie – noiembrie 2017, statistica oficiala arata ca volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, ca serie bruta, a scazut cu 6%. Diminuari ale activitatilor apar la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-17%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-16,8%) si la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-6,1 %). Pe de alta parte, comertul cu autovehicule a crescut, in decembrie 2017 fata de noiembrie, acelasi an, cu 0,2%.

Ca serie ajustata, cifra de afaceri din comertul cu autovehicule s-a majorat, cu 2,4%, in intervalul de referinta analizat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *