INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 10,2%, in iulie 2019

PNL

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in luna iulie 2019 in serie bruta cu 10,2%, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate avansul a fost de 7,9%, conform datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Cresterea volumului total al cifrei de afaceri pe acest segment se datoreaza majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+27,8%), la activitatile de intretinerea si repararea autovehiculelor (+12,1%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+10,7%) si la comertul cu autovehicule (+9,1%).

Pe de alta parte, in primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut ca serie bruta cu 7,2%, fata de perioada similara a anului 2018, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 6,6%.

In aceasta perioada, volumul cifrei de afaceri a crescut la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+40,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+9,0%), la comertul cu autovehicule (+6,3%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (+5%).

Comparativ cu luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in iulie 2019 ca serie bruta cu 1,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 4,4%.

Aceasta crestere de 1,7% s-a datorat majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+17,9%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+11,9%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+6,1%). Scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat la comertul cu autovehicule (-3,7%).

Pe de alta parte, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut in iulie 2019 fata de iulie 2018 atat ca serie bruta, cu 5,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 6,2%, potrivit INS.

Aceasta crestere de 5,3% a fost sustinuta de activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+23,0%), de activitatile hotelurilor si restaurantelor (+11,1%), de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+8,5%) si de activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+0,1%). Cifra de afaceri din activitatea agentiilor turistice si tur-operatorilor a scazut cu 15,1%.

In primele 7 luni ale anului 2019, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut ca serie bruta cu 13,9%, comparativ cu ianuarie-iulie 2018, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 14,2%, comparativ cu primele 7 luni ale anului 2018.

In iulie 2019, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 7,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1