INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 5% in primele doua luni

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut pe serie bruta cu 5% in primele doua luni ale anului 2019 comparativ cu perioada similara din 2018, tot pe crestere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat cu 16,5%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Astfel, in perioada mentionata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 5,0%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+42,9%), activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+11,7%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+5,3%) si la comertul cu autovehicule (+1,1%).

In perioada 1 ianuarie -28 februarie 2019 comparativ cu perioada similara din 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,1%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie -28 februarie 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 16,5% mai mare comparativ cu perioada similara din 2018, provenita de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+23,2%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+14,5%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+10,5%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+8,9%) si de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+2,6%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -28 februarie 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 15,1% mai mare comparativ cu perioada similara din 2018.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna februarie 2019, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 6,0% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+23,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+10,0%), comertul cu autovehicule (+5,0%) si la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2019, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o scadere cu 1,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna februarie 2019, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a ramas la acelasi nivel. Scaderi s-au inregistrat la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-6,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-0,8%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-0,1%). Cresteri au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+6,9%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2019 fata de luna precedenta a inregistrat o crestere cu 1,2%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018 a inregistrat o crestere cu 4,2% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+52,9%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+18,7%) si la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+3,8%). Comertul cu autovehicule a scazut cu 3,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2019 a inregistrat o crestere cu 4,3% fata de luna februarie 2018.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna februarie 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 17,9% mai mare comparativ cu luna februarie 2018, provenita de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+25,8%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+23,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+12,1%) si de la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+9,1%). Activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor au scazut cu 5,2%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2019 a crescut cu 16,1% comparativ cu luna februarie 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1