INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 7,3% in primele opt luni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut pe serie bruta cu 7,3% in primele opt luni ale anului 2019 comparativ cu perioada similara din 2018, tot pe crestere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat cu 13,4%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Astfel, in perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul 1 ianuarie – 31 august 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 7,3%, crestere sustinuta de: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+37,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,0%), comertul cu autovehicule (+6,9%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+5,4%).

In perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,1%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie – 31 august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 13,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, crestere sustinuta de activitatile hotelurilor si restaurantelor (+20,8%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+16,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+16,2%) si de activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+6,5%). Cifra de afaceri provenita din activitatea agentiilor turistice si tur-operatorilor a scazut cu 9,0%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in perioada 1 ianuarie -31 august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu perioada similara din 2018.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2019, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o reducere cu 11,6% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-14,3%), comertul cu autovehicule (-13,9%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-9,2%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o scadere cu 3,1%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2019, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 4,7% datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+11,7%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,3%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+2,7%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,8%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 fata de luna precedenta a inregistrat o crestere cu 3,5%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a inregistrat o crestere cu 7,8% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+22,8%), comertul cu autovehicule (+10,7%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+8,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 a inregistrat o crestere cu 11,2% fata de luna august 2018.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, crestere sustinuta de activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+19,4%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+12,6%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+10,9%) si de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+4,1%). Cifra de afaceri provenita din activitatea agentiilor turistice si tur-operatorilor a scazut cu 4,5%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 a crescut cu 11,4% comparativ cu luna august 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2