INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 7,3% in primele opt luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut pe serie bruta cu 7,3% in primele opt luni ale anului 2019 comparativ cu perioada similara din 2018, tot pe crestere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat cu 13,4%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Astfel, in perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul 1 ianuarie – 31 august 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 7,3%, crestere sustinuta de: comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+37,8%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,0%), comertul cu autovehicule (+6,9%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+5,4%).

In perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, comparativ cu intervalul similar din 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,1%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1 ianuarie – 31 august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 13,4% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2018, crestere sustinuta de activitatile hotelurilor si restaurantelor (+20,8%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+16,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+16,2%) si de activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+6,5%). Cifra de afaceri provenita din activitatea agentiilor turistice si tur-operatorilor a scazut cu 9,0%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in perioada 1 ianuarie -31 august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,0% mai mare comparativ cu perioada similara din 2018.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2019, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o reducere cu 11,6% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-14,3%), comertul cu autovehicule (-13,9%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-9,2%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o scadere cu 3,1%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2019, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 4,7% datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+11,7%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,3%) si la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+2,7%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,8%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 fata de luna precedenta a inregistrat o crestere cu 3,5%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a inregistrat o crestere cu 7,8% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+22,8%), comertul cu autovehicule (+10,7%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+8,3%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 a inregistrat o crestere cu 11,2% fata de luna august 2018.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2019 a inregistrat o cifra de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, crestere sustinuta de activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+19,4%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+12,6%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+10,9%) si de serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+4,1%). Cifra de afaceri provenita din activitatea agentiilor turistice si tur-operatorilor a scazut cu 4,5%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2019 a crescut cu 11,4% comparativ cu luna august 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *