INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 8,4%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in primele opt luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similara din 2017, cu 8,4% ca serie bruta, tot pe crestere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat, ca serie bruta, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Astfel, in perioada 1 ianuarie -31 august 2018 comparativ cu perioada similara din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 8,4%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferent, intretinerea si repararea motocicletelor (+29,2%), comertul cu autovehicule (+16,8%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,6%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-11%).

In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 9,5%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele opt luni din 2018, a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,2% mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+7,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+6,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+4,9%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,2%). Activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana au scazut cu 0,7% .

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -31 august 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu perioada similara din 2017.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2018, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 9,8% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-15,3%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-10,6%), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-5,4%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2018, comparativ cu luna precedenta a inregistrat un declin de 6,2%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2018, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o crestere cu 1,4% datorata cresterilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+4,4%), activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+2,5%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+0,4%). Scaderi au inregistrat activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-7,2%) si activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2018 fata de luna precedenta a ramas la acelasi nivel.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, a inregistrat o crestere cu 0,8% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+47%) si la comertul cu autovehicule (+6,2%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-15,1%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2018 a inregistrat o crestere cu 1,5% fata de luna august 2017.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+25,8%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+13,2%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3,8%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,7%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-13,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2018 a crescut cu 4,4% comparativ cu luna august 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1