INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 9,5%

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, in primele sapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similara din 2017, cu 9,5% ca serie bruta, tot pe crestere fiind si volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei care a avansat, ca serie bruta, cu 5,2%, potrivit datelor publicate joi de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

In primele sapte luni ale anului 2018 comparativ cu perioada similara din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, s-a majorat datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+26,5%), comertul cu autovehicule (+18,3%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,3%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-10,4%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile au crescut cu 10,6%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,2% mai mare, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+6,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+5,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+4,5%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+4,1%) si de la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+1,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,8% mai mare.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2018, comparativ cu luna iulie 2017 a inregistrat o crestere cu 12,7% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+46,4%), comertul cu autovehicule (+24,1%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scaderi au inregistrat activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-14,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2018, a inregistrat o crestere cu 10,1% fata de luna iulie 2017.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in iulie 2018 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu iulie 2017, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+15,3%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+9,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+8,5%) si de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+3%). Scaderi au inregistrat activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (-9,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata, in iulie 2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu iulie 2017.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in iulie 2018, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o depreciere cu 1,4% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu autovehicule (-5,6%) si la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-0,4%). Cresteri au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+9,4%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 3,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in iulie 2018, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri s-a majorat cu 15,3% datorata cresterilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+18,1%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+16,1%), activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+9,4%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+8,9%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata a inregistrat o crestere cu 6,1%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *