INS: Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 11,8%, la 10 luni

Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele zece luni din 2017, fata de perioada similara din 2016, atat ca serie bruta cu 11,8%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,7%, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), publicate miercuri, informeaza AGERPRES.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei s-a majorat atat ca serie bruta cu 14,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,6%.

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, au crescut datorita majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+47,4%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+25,6%), comertul cu autovehicule (+10,5%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+8,2%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate afacerile in comertul auto au crescut cu 12,7%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in primele 10 luni din 2017, a inregistrat o cifra de afaceri cu 14,7% mai mare comparativ cu perioada similara din 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+20,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+14,7%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (+9,6%) si de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+9%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au scazut cu 17,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,5% datorata cresterii inregistrate la activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+6,8%), comertul cu autovehicule (+5,9%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,5%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 6,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o crestere cu 0,6%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,2% datorata scaderilor inregistrate la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-8,2%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-6,4%), activitatile de spalare, curatare si vopsire a textilelor si blanurilor (-5,6%) si la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-3,9%). Activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au crescut cu 9,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 fata de luna precedenta a crescut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna octombrie 2017, comparativ cu luna octombrie 2016, a inregistrat o crestere cu 12,5% datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+95,2%), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (+24,7%), comertul cu autovehicule (+15,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+2,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a inregistrat o crestere cu 10,8% fata de luna octombrie 2016.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna octombrie 2017 a inregistrat o cifra de afaceri cu 19,4% mai mare comparativ cu luna octombrie 2016, provenita de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+35,5%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+16,9%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+6,2%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+2,0%). Scaderi au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-25,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2017 a crescut cu 22,2% comparativ cu luna octombrie 2016.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole