INS: Afacerile din industrie s-a majorat cu 10,9%, dupa primele trei trimestre din acest an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cifra de afaceri din industrie a crescut, pe ansamblu, cu 10,9% in primele noua luni din acest an, fata de perioada similara a anului trecut, datorita rezultatelor pozitive din industria extractiva (+15,3%) si industria prelucratoare (+10,8%), a anuntat, vineri, Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri in: industria energetica (+19,9%), industria bunurilor de capital (+15,8%), industria bunurilor intermediare (+9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,9%) si industria bunurilor de uz curent (+5,2%).

Potrivit datelor INS, in luna septembrie 2017, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a crescut fata de luna august cu 9,4%, ca urmare majorarilor din industria prelucratoare (+9,4%) si din industria extractiva (+6,6%). De asemenea, pe marile grupe industriale, au mai fost cresteri in industria bunurilor de capital (+22,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+8,9%) si industria bunurilor intermediare (+8,3%), iar scaderi s-au inregistrat in industria energetica (-6,8%) si industria bunurilor de uz curent (-0,4%).

Comparativ cu luna septembrie 2016, afacerile din industrie s-au majorat pe ansamblu cu 11,8%, datorita industriei extractive (+28,5%) si industriei prelucratoare (+11,5%). Pe marile grupe industriale au fost inregistrate cresteri in industria energetica (+62,4%), industria bunurilor de capital (+12,1%), industria bunurilor intermediare (+11,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,6%) si industria bunurilor de uz curent (+3,0%).

Datele INS precizeaza ca valoarea cifrei de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2