INS: Cheltuielile pentru protectia mediului au fost de noua miliarde de lei in 2016, reprezentand 1,2% din PIB

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cheltuielile pentru protectia mediului au fost, in 2016, de noua miliarde lei la nivel national, reprezentand 1,2% din PIB, potrivit datelor Institutului National de Statistica remise vineri AGERPRES.

Cele mai mari cheltuieli au fost inregistrate la managementul deseurilor (45% din totalul cheltuielilor pentru protectia mediului la nivel national), urmate de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale (21,9%) si de cheltuielile pentru alte domenii de mediu (18,8%). Cele mai mari cheltuieli pentru protectia mediului au fost inregistrate pe domeniul deseurilor la producatorii specializati, acestea reprezentand 76,6% din totalul cheltuielilor pe domeniul deseurilor.

La nivel national ponderea investitiilor administratiei publice a reprezentat 49,4%, in totalul investitiilor pentru protectia mediului urmate de cele ale investitiilor producatorilor nespecializati (41,1%) si de investitiile producatorilor specializati (9,5%).

In domeniul ‘industria prelucratoare’ s-au inregistrat 26,2% din cheltuielile pentru protectia mediului a producatorilor nespecializati, in timp ce in sectorul ‘captarea, tratarea si distributia apei’ s-au realizat 26%, iar sectorul ‘productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa calda’ a folosit 24,8%.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2