INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 5,7% in primele 9 luni din 2019

Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele noua luni din 2019 cu 5,7%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita cresterii industriei extractive (+14,2%) si industriei prelucratoare (+5,5%), informeaza Institutul National de Statistica, printr-un comunicat remis, marti, AGERPRES.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetica (+3,7%) si industria bunurilor de uz curent (+3,5%), potrivit cifrelor publicate de INS.

In luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedenta, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 12,0%, ca urmare a cresterii cifrei de afaceri inregistrate in industria prelucratoare (+12,2%) si in industria extractiva (+6,1%).

Pe marile grupe industriale, au inregistrat cresteri industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) si industria energetica (+0,5%).

Raportat la aceeasi luna din 2018, in septembrie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a cresterii inregistrate in industria extractiva (+16,3%) si in industria prelucratoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale, au inregistrat cresteri industria bunurilor de folosinta indelungata (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) si industria bunurilor de capital (+2,1%), in timp ce industria energetica a scazut cu 3,3%.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre intreprindere in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1