INS: Investitiile nete in economia nationala au crescut cu 17,9%, anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 104,124 miliarde de lei in 2019, fiind in crestere cu 17,9%, comparativ cu anul 2018, potrivit datelor provizorii publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Conform INS, in anul 2019, comparativ cu anul 2018, investitiile nete realizate in economia nationala au crescut cu 17,9%, crestere inregistrata astfel: lucrari de constructii noi cu 32,5% si utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 9,3%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o scadere cu 2,1%.

De asemenea, in trimestrul IV 2019, investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 37,089 miliarde de lei, fiind in crestere cu 17,1%, comparativ cu trimestrul IV 2018. Datele INS arata cresteri in cazul lucrarilor de constructii noi, 27,9%, si utilaje (inclusiv mijloace de transport) 19%. La alte cheltuieli s-a inregistrat o scadere cu 11,9%.

Investitiile nete reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati sau de la populatie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole