INS: Managerii estimeaza crestere in activitatea de constructii si in comertul cu amanuntul si o majorare a preturilor in lunile mai-iulie

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Managerii estimeaza o crestere in perioada mai – iulie a activitatii in constructii si comertul cu amanuntul, o relativa stabilitate a numarului de salariati in industrie si servicii si o crestere a preturilor in constructii si comertul cu amanuntul, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna mai 2019, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +14%). Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se estimeaza crestere accentuata (sold conjunctural +46%). Referitor la numarul de salariati, se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucratoare.

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%), spune INS.

Potrivit estimarilor din luna mai 2019, in activitatea de constructii se va inregistra in urmatoarele trei luni o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +34%). Managerii estimeaza cresterea numarului de salariati (sold conjunctural +18%), iar in privinta preturilor lucrarilor de constructii se preconizeaza o crestere a acestora (sold conjunctural +24%).

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +25%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +10%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +19%) si o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +30%).

Conform estimarilor din luna mai 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +13%). In sectorul de servicii se estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +8%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1