INS: Managerii estimeaza cresteri ale activitatii si ale numarului de salariati in constructii, comert si servicii

Managerii estimeaza cresteri ale activitatii si ale numarului de salariati in constructii, comert si servicii in urmatoarele doua luni, potrivit documentului intitulat “Tendinte in evolutia activitatii economice in perioada iulie – septembrie 2019”, publicat luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Potrivit estimarilor din luna iulie 2019, in activitatea de constructii se va inregistra o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +26%) iar managerii estimeaza si un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +11%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza cresterea acestora (sold conjunctural +16%).

In comertul cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +22%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +9%) iar angajatorii prognozeaza un avans de asemenea moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +13%). Managerii societatilor comerciale estimeaza crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +12%).

Conform estimarilor din luna iulie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%) si un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).

Pe de alta parte, in industria prelucratoare, managerii preconizeaza relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%) pentru urmatoarele luni. Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se estimeaza cea mai mare crestere (sold conjunctural +39%), urmata de activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural +36%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1