INS: Managerii estimeaza cresteri in toate domeniile economice, in perioada iulie-septembrie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Managerii estimeaza o crestere a activitatii in industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si servicii, un avans moderat al numarului de salariati in constructii, comertul cu amanuntul si servicii, precum si o crestere moderata a preturilor, potrivit tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada iulie – septembrie 2018, publicate vineri de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie 2018, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%). Pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +29%), urmata de activitatea de fabricare a bauturilor (sold conjunctural +26%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucratoare.

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Potrivit estimarilor din luna iulie 2018, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, cre?tere a volumului productiei (sold conjunctural +18%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +12%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +25%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +14%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%).

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimarilor din luna iulie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +9%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +2%).

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1