INS: Managerii estimeaza cresteri moderate in toate domeniile economice, in perioada iunie-august

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Managerii estimeaza o crestere a activitatii in industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si servicii, un avans moderat al numarului de salariati in constructii, comertul cu amanuntul si servicii, precum si o crestere a preturilor in comertul cu amanuntul, potrivit Tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada mai – iulie 2018, publicate marti de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2018, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru iunie-august o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +9%). Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +40%), in timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, cat si pentru activitatea de fabricare a autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, se va inregistra scadere moderata (solduri conjuncturale -12%, respectiv -9%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare, iar pentru preturile produselor industriale se estimeaza o crestere moderata (sold conjunctural +9%).

Potrivit estimarilor din luna iunie 2018, in activitatea de constructii se va inregistra in iunie-august o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%). Managerii estimeaza o crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +8%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, si in acest caz se estimeaza o crestere moderata (sold conjunctural +14%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +19%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra o majorare (sold conjunctural +23%). Angajatorii prognozeaza pentru cele trei luni un avans moderat al numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale preconizeaza o crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimarilor din luna iunie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +13%). In sectorul de servicii se estimeaza o majorare a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Potrivit opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +4%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2