INS: Managerii estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata in toate domeniile economiei

home camp2
home camp2
home camp2

Managerii estimeaza o crestere moderata in toate domeniile economiei, o crestere moderata a numarului de salariati in constructii, comertul cu amanuntul si servicii, precum si un avans al preturilor in industrie, constructii, comert cu amanuntul si servicii, potrivit Tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada aprilie – iunie 2018, publicate vineri de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna aprilie 2018, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +13%). Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +45%), in timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va inregistra scadere (sold conjunctural -24%).

Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucratoare. Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

Potrivit estimarilor din luna aprilie 2018, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere a volumului productiei (sold conjunctural +30%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +8%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere a acestora (sold conjunctural +18%).

In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +21%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere moderata (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +12%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimarilor din luna aprilie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +11%). In sectorul de servicii se estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +7%).

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *