INS: Productia industriala a crescut cu 4,1%, la 9 luni, datorita cresterilor industriei prelucratoare si industriei extractive

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Productia industriala a fost, in primele noua luni din 2018, comparativ cu perioada similara a anului 2017, mai mare cu 4,1% ca serie bruta, datorita cresterilor industriei prelucratoare (+5%) si industriei extractive (+1,2%), potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 0,4%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, productia industriala a crescut cu 5,5%, ca efect al cresterilor industriei prelucratoare (+6,5%) si industriei extractive (+1,3%).

Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 0,1%.

In septembrie 2018 fata de septembrie 2017, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 0,5%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (+0,9%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 4,5%,respectiv cu 0,3%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4%, ca urmare a cresterilor industriei prelucratoare (+4,3%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,8%). Industria extractiva a fost mai mica cu 4,2%.

In luna septembrie 2018, productia industriala (serie bruta) s-a majorat fata de luna precedenta cu 7,9%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+11%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au scazut cu 7% respectiv cu 1,2%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mica fata de luna precedenta cu 1,6%, din cauza scaderilor inregistrate in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat(-2,3%), industria prelucratoare si industria extractiva (-1,2% fiecare).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *