INS: Turistii nerezidenti sositi in Romania au cheltuit in medie 2.609,7 lei/persoana in semestrul I 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul de turisti nerezidenti cazati in structurile colective de cazare turistica a fost, in primul semestru din 2019, de aproape 1,21 milioane, cheltuielile acestora insumand 3,15 miliarde de lei, potrivit informatiilor Institutului National de Statistica (INS), publicate luni, informeaza AGERPRES.

Astfel, in semestrul I, turistii nerezidenti sositi in Romania au cheltuit in medie 2.609,7 lei/persoana.

In trimestrul II al anului in curs, numarul acestora s-a ridicat la 761.900, iar cheltuielile lor s-au situat la 1,85 miliarde de lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 56,1% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania in semestrul I 2019, cheltuielile acestora reprezentand 59,7% din total. 43,9% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania in semestrul I 2019 au calatorit in scop particular, in principal pentru vacante (66,8%) si pentru vizita rudelor si prietenilor (9,2%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati, precizeaza INS.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (49,9%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (91,2% din totalul cheltuielilor pentru cazare). Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,3%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 12,5%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 45,5% au fost destinate alimentelor si bauturilor, iar 32,3% cadourilor si suvenirurilor.

Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 52,9% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 38,8% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 48,0% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 34,1% si-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi in Romania a fost avionul, folosit de 80,3% din numarul total de turisti, in timp ce 11,0%, au utilizat autoturisme proprii, 7,1% autocare si autobuze, iar 1,6% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc.).

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 53,5% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania si in trimestrul II 2019, cheltuielile acestora reprezentand 56,5% din total. 46,5% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania in trimestrul II 2019 au calatorit in scop particular, in principal pentru vacante (68,0%) si pentru evenimente culturale si sportive (9,8%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (49,5%), fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (90,1% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,4%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 13,2%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 47,7% au fost destinate alimentelor si bauturilor, iar 30,8% cadourilor si suvenirurilor.

Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 50,2% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cele pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 41,9% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 50,3% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 31,7% si-au organizat singuri sejurul. Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi in Romania a fost avionul, folosit de 77,4% din numarul total de turisti, in timp ce 11,1% au utilizat autoturisme proprii, 9,5% autocare si autobuze, iar 2,0% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc.).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole