INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 5,2%, la 9 luni

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut cu 5,2%, pe serie bruta, in primele 9 luni din 2018, fata de perioada similara a anului 2017, iar ca serie ajustata cu 6%, potrivit datelor publicate luni de Institutul National de Statistica, informeaza AGERPRES.

Majorarea pe serie bruta s-a datorat cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,5%), vanzarilor de produse nealimentare (+6,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2%).

Ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, majorarea s-a datorat cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+7,1%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a inregistrat o crestere cu 2,3% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,5%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (+0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a inregistrat o crestere cu 2,8% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,8%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,5%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,8%).

In septembrie 2018 comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut pe ansamblu cu 3,9%, datorita scaderilor din vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-6,7%) si vanzarile de produse nealimentare (-3,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 0,2%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a crescut pe ansamblu cu 1,1%, ca urmare a cresterilor din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,6%). Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 0,7%. Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au ramas neschimbate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *