INS: Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, in crestere cu 8,3% in primele doua luni

home camp2
home camp2
home camp2

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul s-a majorat, in primele doua luni ale anului, cu 8,3%, fata de intervalul similar din 2017, in special datorita vanzarilor inregistrate la produsele nealimentare, arata datele Institutului National de Statistica (INS), publicate joi, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, in perioada ianuarie – februarie, in marja de crestere inregistrata ca serie bruta, vanzarile de produse nealimentare s-au majorat cu 11,1%, vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 8,2%, respectiv comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 3,7%.

Totodata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 8,7%, datorita rezultatelor consemnate in vanzarile de produse nealimentare (+11,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,4%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+3,9%).

Datele INS arata ca, in februarie 2018 versus februarie 2017, afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat o crestere de 5%, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+8%) si la vanzarile de produse nealimentare (+5%). Pe de alta parte, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,5%.

In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, ca serie ajustata, s-a majorat cu 6,6%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 8%, vanzarile de produse nealimentare cu 7,5% si cele din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate cu 0,8%.

La nivel comparativ februarie – ianuarie 2018, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a scazut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 3,4%, respectiv 2,3%.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *