Inscop: 90,6% dintre romani au auzit de parintele Arsenie Boca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

arseniebocaat5Majoritatea romanilor au auzit de parintele Arsenie Boca si considera ca acesta ar trebui canonizat, releva rezultatele unui barometru Inscop transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, conform cercetarii, 90,6% dintre romani au auzit de Arsenie Boca, 8,4% nu au auzit, iar 1% nu stiu sau nu raspund.

Notorietatea parintelui Arsenie Boca este extraordinara si se datoreaza in buna masura tipului de promovare mediatica de care a avut parte in ultima vreme, arata sursa citata.

Din totalul celor care au auzit de Arsenie Boca, 34,8% spun ca reprezinta pentru ei un sfant, 17,2% ca a fost preot, pentru 6,9% nu reprezinta nimic, 5,9% il considera un calugar, 5,3% spun ca reprezinta ideea de credinta, 3,1% un duhovnic, 2,4% un om bun, 2,2% ca te duce cu gandul la ideea de minune dumnezeiasca, 2,2% parinte, 2,1% personalitate religioasa — se arata in concluziile barometrului.

„Ca precizare, intrebarea a fost deschisa, tocmai pentru ca subiectul pachetului de intrebari este mai neconventional si am incercat sa evitam a oferi niste variante de raspuns care riscau sa induca raspunsuri conventionale din partea subiectului. Pe scurt, desi fenomenul Arsenie Boca este in mod cert o creatie mediatica, publicul il percepe pe fostul monah in primul rand pe latura religioasa, notorietatea tabloidizata fiind in acest caz convertita in popularitate”, explica Darie Cristea, director Inscop.

Dintre cei care declara ca au auzit de Arsenie Boca, 55,1% cred ca ar trebui canonizat de Biserica Ortodoxa, 17,6% nu sunt de acord cu aceasta idee, iar 27,3% reprezinta nonraspunsuri.

„Intre cei care au raspuns efectiv la intrebare, canonizarea este sustinuta de o mare majoritate. ‘Citit’ in primul rand prin actiuni care trimit la ideea de minune, de har, Arsenie Boca este canonizat ‘de facto’ de publicul interesat de problema”, adauga directorul Inscop.

„Barometrul Inscop — Adevarul despre Romania” a fost realizat de INSCOP Research la comanda „Adevarul” in perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2