Înscrierea la orele remediale va fi prelungită pe termen nelimitat, în programul școala după școală

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Educației prelungește termenul până la care elevii se pot înscrie la acțiunile remediale din programul școala după școală, după ce până acum s-au înscris doar 135.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial.

“Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Ministrul a precizat că “numărul elevilor înscriși în programul național de acțiuni remediale este de 135.000 (aproape 75.000 în învățământul primar și peste 60.000 în gimnaziu). La aceștia se adaugă aproape 90.000 elevi de liceu înscriși pentru acțiuni remediale în programul ROSE”.

“Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat)”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a declarat că, “în scopul extinderii accesului la acest program care vizează recuperarea pierderilor generate de predarea online, Ministerul Educației va flexibiliza prevederile ordinului de ministru care reglementează programul remedial în învățământul primar și gimnaziu, prin adăugarea următoarele prevederi:

Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.
Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.
Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea ISJ (ISJ va fi informat).”
Amintim că, potrivit calendarului inițial, în perioada 25 februarie – 3 martie 2021 avea loc depunerea de către părinți a solicitărilor scrise de înscriere a elevului în program.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *