Inselatorie sub forma de mesaj pe WhatsApp. Cum o recunoastem?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp, atentionati asupra unei campanii de phishing derulata de catre infractorii cibernetic.

„Utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp sunt vizati de o campanie de phishing. Atacatorii incearca sa obtina credentialele lor printr-o metoda de ‘validare’ a datelor. Mai precis, victima primeste un mesaj prin care i se cere ‘verificarea’ datelor contului, pentru a putea beneficia in continuare de gratuitatea serviciului. Echipa CERT-RO recomanda ignorarea unor asemenea mesaje si in special evitarea accesarii link-urilor pe care le contine!”, atrag atentia specialistii CERT-RO, potrivit Agerpres.

Serviciul de mesagerie instant WhatsApp, detinut de Facebook, aniverseaza in 2017, opt ani de la lansare. In acest sens, compania detinatoare a anuntat, in februarie, lansarea unei noi functii, denumita Status, prin care cei peste un miliard de utilizatori ai sai pot impartasi cele mai frumoase momente cu prietenii lor sub forma foto, video sau prin GIF-uri.

De asemenea, tot in acest an, WhatsApp a introdus sistemul de verificare in doi pasi la momentul autentificarii fiecarui utilizator. Aceasta optiune adauga inca o masura de securitate pentru conturile utilizatorilor, iar pentru activarea sa este nevoie de instalarea celei mai recente versiuni a programului si activarea acesteia din Setari, la sectiunea Cont unde gaseste verificarea in doi pasi.

Odata ce aceasta functie este activata, utilizatorii vor avea de introdus un cod format din sase cifre de fiecare data cand isi inregistreaza numarul de telefon in cadrul aplicatiei, in timpul procesului de instalare sau reinstalare. Spre exemplu, daca utilizatorul pastreaza numarul de telefon de pe cartela sim veche, dar isi cumpara un telefon nou, atunci va reinstala si va reintroduce codul primit din serverul aplicatiei WhatsApp. O situatie similara se petrece atunci cand utilizatorul reinstaleaza toate aplicatiile de pe telefon sau doar WhatsApp.

Potrivit statisticii celor de la WhatsApp, in fiecare zi se trimit circa 50 de miliarde de mesaje prin intermediul aplicatiei, peste 3,3 miliarde de fotografii, 760 de milioane de videoclipuri si 80 de milioane de imagini animate.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole