INSP: 11 cazuri de infectie cu virusul West Nile; doua decese

PNL

Numarul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la inceputul perioadei de raportari (3 iunie) a ajuns la 11, potrivit unei informari publicate pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, relateaza Agerpres.

“In sezonul 2019, in perioada 3.06.2019 – 21.08.2019 au fost inregistrate 11 cazuri de infectie cu virusul West Nile. S-au inregistrat doua decese in Calarasi si Buzau”, se arata in informare.

In functie de unitatea teritoriala de expunere, cazurile au fost inregistrate in judetele: Galati – 3 cazuri, Calarasi si Bucuresti – cu cate 2 cazuri, cate un caz in Buzau, Dolj, Iasi, Tulcea.

Un caz a avut expunere atat in judetul Galati, cat si in Tulcea.

Specialistii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari, sa poarte imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente impotriva tantarilor, sa utilizeze substante insecticide in locuinta/ in jurul locuintei, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (plase de protectie la ferestre), sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1