INSP: 7 cazuri de infectie cu virusul West Nile

PNL

Numarul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la inceputul perioadei de raportari (3 iunie) a ajuns la sapte, potrivit unei informari publicate pe site-ul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, informeaza AGERPRES.

“In sezonul 2019, in perioada 3.06.2019 – 7.08.2019 au fost inregistrate sapte cazuri de infectie cu virusul West Nile. S-a inregistrat un deces (in judetul Calarasi)”, se arata in informare.

Dintre cele sapte cazuri, o persoana provine din judetul Galati, doua din Calarasi, un caz din Tulcea, doua cazuri din Bucuresti, iar un caz a avut expunerea in doua judete – Tulcea si Galati.

Specialistii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari, sa poarte imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente impotriva tantarilor, sa utilizeze substante insecticide in locuinta/ in jurul locuintei, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (plase de protectie la ferestre), sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2