Inspectorii de mediu au aplicat amenzi de peste 51,3 milioane de lei, in primele 11 luni

PNL

Garda Nationala de Mediu (GNM) a aplicat, in primele 11 luni ale anului, amenzi de peste 51,3 milioane de lei, in crestere cu 40% in comparatie cu aceeasi perioada din 2018, cand valoarea penalitatilor a fost de 36,739 milioane de lei, releva Raportul de activitate al institutiei, consultat de AGERPRES.

In perioada de referinta, s-a mai dispus aplicarea a 1.446 de avertismente, comparativ cu 1.477, raportate la finele lunii noiembrie a anului anterior. In plus, au fost inregistrate 176 de actiuni privind sistarea activitatii (130, in 2018), un numar de 34 de propuneri de suspendare a acordurilor sau autorizatiilor de mediu (fata de 50, in aceeasi perioada din anul trecut), precum si 39 de sesizari penale, fata de 24, in urma cu un an.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 36.949 de inspectii efectuate din perioada ianuarie – noiembrie, anul curent, 29.397 au vizat domeniul controlului poluarii, iar 7.552 zona biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate.

Raportul GNM arata, totodata, ca, doar la nivelul lunii noiembrie 2019, inspectorii de mediu au intreprins 3.327 de controale, fiind aplicate 268 de amenzi, in valoare de aproximativ 4,96 milioane de lei.

Cele mai multe inspectii (2.466) au fost efectuate in domeniul controlului poluarii, in timp ce 861 de controale au vizat domeniul biodiversitatii, biosecuritatii si ariilor protejate.

In acelasi timp, in ultima luna de toamna a acestui an, au fost aplicate 139 de avertismente, 30 dispozitii de sistare a activitatii, patru propuneri de suspendare acorduri/autorizatii de mediu, respectiv patru sesizari penale.

Garda de Mediu mentioneaza ca autoritatile administratiei publice locale sunt cele care trebuie sa se ocupe de salubrizarea localitatilor la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, judetelor si al sectoarelor din Bucuresti.

De asemenea, serviciul de salubrizare are in atributii, printre altele: maturatul, spalatul, stropirea si intretinerea cailor publice, curatarea si transportul zapezii de pe caile publice si mentinerea acestora in functiune pe timp de polei sau de inghet, colectarea separata si transportul separat al deseurilor municipale si cele provenite din activitati comerciale si institutii, dezinsectia, dezinfectia si deratizarea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1