Inspectorii DSVSA Maramures incep controalele in piete si targuri. Sacrificarea mieilor se va face in locuri special amenajate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directia Sanitar Veterninara Maramures va derula o serie de controale, in perioada imediat urmatoare. Locurile vizate sunt targurile si pietele, abatoarele, unitatile de procesare a carnii, centre de ambalare a oualor, unitati de colectare si prelucrare a laptelui, societati care se ocupa de comercializarea produselor alimentare si a bauturilor, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni agroturistice, care cazeaza turisti pe perioada Sarbatorilor Pascale.

Potrivit comunicatului de presa emis de DSV Maramures: “ln ceea ce priveste sacrificarea mieilor sau a iezilor pentru consum familial: Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor prin Directia Sanitara Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Judeteana permite in cazuri exceptionale, organizarea unor locatii in conditiile legii-cu amenajare si functionarea temporara. Autorizarea unor astfel de locatii se va face numai in cazul in care exista solicitari scrise din partea Prefecturii, Primariei, Asociatiei crescatorilor de ovine. Oportunitatea amenajarii unor astfel de locatii trebuie sa fie motivata de obiceiuri/traditii de a-si alege mielul/iedul viu si al sacrifica; distanta mare fata de abatoarele autorizate pentru aceasta activitate; – numarul mare de miei/iezi sacrificafi in perioada premergatoare Sarbatorilor pascale. Responsabilitatea amenajarii si functionarii unui punct de sacrificare a mieilor/iezilor apartine exclusiv solicitantilor.”

De precizat ar mai fi faptul ca aceste controale sunt derulate pentru siguranta cetatenilor in ceea ce priveste consumul de carne, alimente, produse de cofetarie sau bauturi. Inspectorii DSV Maramures urmaresc ca toate aceste produse sa aibe acte de provenienta, sa fie in termen, iar modul in care sunt comercializate sa corespunda normelor sanitare de igiena prevazute de lege.

Foto: Arhiva

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole