Instagram va solicita datele de nastere ale utilizatorilor noi

Instagram va solicita de acum inainte utilizatorilor sa-si precizeze varsta la crearea unui cont pentru a impiedica astfel accesul persoanelor sub 13 ani pe platforma de partajare a fotografiilor si inregistrarilor video detinuta de Facebook, potrivit unui comunicat al companiei publicat miercuri, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Aceasta informatie ”ne va ajuta sa asiguram securitatea tinerilor utilizatori si sa oferim o experienta mai adecvata din punctul de vedere al varstei”, au precizat reprezentantii companiei cu sediul in California.

Aplicatia urmeaza astfel modelul Facebook, Snapchat si TikTok, care solicita data de nastere in momentul crearii unui nou cont.

Instagram nu mentioneaza insa copiii care se afla deja printre milioanele de membri ai acestei retele de socializare.

Platforma nu precizeaza nici care este modalitatea de verificare a varstei sau a identitatii, prezenta pe alte aplicatii similare, iar ca atare, introducerea unei date de nastere false ramane posibila in continuare, noteaza AFP.

Data de nastere nu va aparea in informatiile de profil ale contului. Daca un utilizator si-a sincronizat conturile de Facebook si Instagram, data de nastere comunicata pentru crearea contului de Facebook va fi comunicata automat si platformei Instagram.

Instagram intentioneaza sa se foloseasca de aceste informatii suplimentare pentru ”o experienta personalizata”, care sa includa programe educative destinate tinerilor respectand parametrii de protejare a datelor private.

Aplicatia sporeste totodata confidentialitatea mesajelor, permitand utilizatorilor sa aleaga cine ii poate adauga in grupuri de discutie (oricare dintre utilizatori sau doar contactele din lista de conturi urmarite).

Retelele dedicate tinerilor precum Snapchat, TikTok, YouTube sau Instagram sunt deseori criticate ca nu reusesc sa-i protejeze suficient pe copii de hartuitorii din mediul online sau, in general, de riscurile psihologice asociate cu utilizarea acestor platforme (a-si compara propria viata cu cea a celorlalti utilizatori, hartuire etc).

Instagram a inasprit recent regulile referitoare la lupta impotriva distribuirii de continut susceptibil de a incuraja suicidul sau automutilarea.

Aplicatia a interzis imaginile, apoi desenele si ilustratiile cu astfel de teme dupa ce un tata a acuzat platforma ca poarta o parte din vina pentru sinuciderea fiicei sale in varsta de 14 ani. Adolescenta citise multe mesaje pe aceasta tema, sustine parintele.

De mai multe luni, Instagram testeaza de asemenea in mai multe tari ”like-urile” private: platforma ascunde numarul de ”like-uri” obtinute de un anumit mesaj in incercarea de a diminua astfel presiunea sociala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1