Instanta confirma urmarirea penala pe numele lui Basescu in dosarul rapirii jurnalistilor

PNL

traian basescuMagistratii Judecatoriei Sectorului 5 au confirmat cererea Parchetului General de redeschidere a urmaririi penale impotriva fostului presedinte Traian Basescu pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

De asemenea, instanta a constatat ca ramasa fara obiect cererea de redeschidere a urmaririi penale fata de Vasile Blaga.

Acest dosar a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plangere penala la Parchetul General in care ii acuza pe Traian Basescu si pe presedintele PDL de la acea vreme, Vasile Blaga, ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in anul 2005.

In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut 4 milioane de euro. Potrivit lui Nastasiu, autoritatile de la Bucuresti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE si cu implicarea lui Traian Basescu, aproximativ 12 — 13 milioane de euro, insa rapitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El il acuza pe Traian Basescu de faptul ca a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak si suma reala platita rapitorilor.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 5, care si-a declinat competenta in acest caz pe 28 mai 2015.Cauza a ajuns apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care a retrimis dosarul la Judecatoria Sectorului 5.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1