Institutia Prefectului Maramures marcheaza Ora Pamantului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ora pamantului 19 martieInstitutia Prefectului – Judetul Maramures se alatura Guvernului Romaniei, ministerelor si altor institutii publice din tara care vor marca sambata, 19 martie, Ora Pamantului – Earth Hour 2016. Astfel, luminile in institutie vor fi stinse intre orele 20,30 si 21,30, pentru a transmite un mesaj simbolic.

Prin acest gest, Institutia Prefectului – Judetul Maramures isi ia angajamentul de a se implica in lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu ale societatii noastre. Dintre acestea, cele mai pregnante ar fi problema poluarii si cea a folosirii resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce in ce mai ridicat de energie al societatii noastre. Ambele afecteaza cetatenii acestei planete fara a tine cont de granite, de culoarea pielii, de nationalitate sau de limba pe care o vorbim, tocmai de aceea este nevoie ca, macar in al doisprezecelea ceas, sa ne dam mana pentru a salva Pamantul.

Planeta este a noastra, dar pentru a nu o distruge trebuie sa-i acordam respectul si grija cuvenite. Nu ne putem permite sa fim aroganti in fata unor probleme de mediu pe care tot noi, din ignoranta sau din lacomie, le-am creat.

Ora Pamantului, pe care o va marca si Institutia Prefectului Maramures sambata, 19 martie, intre orele 20,30 si 21,30, este un mic pas spre salvarea Pamantului. Un pas prin care speram ca tot mai multi maramureseni sa constientizeze faptul ca suntem datori sa le lasam mostenire urmasilor nostri cel putin atata sanatate cata am primit noi de la parinti si bunici.

Iar daca vorbim despre Maramures, e suficient sa amintim doar faptul ca, potrivit datelor publicate de WWF Romania si preluate de presa, judetul nostru detine terenuri agricole si zone cu Inalta Valoare Naturala. La nivel de tara, astfel de terenuri si zone reprezinta echivalentul a peste 30% din suprafata agricola, adica una dintre cele mai intinse astfel de suprafete din Europa. Iubiti, asadar, pamantul si protejati-l!

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole