Institutiile din subordinea CJ Maramures au dezbatut alocarile financiare cu executivul si reprezentantii Comisiei de Buget-Finante

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Conducerea executiva a Consiliului Judetean Maramures, consilierii judeteni din cadrul Comisiei de Buget-Finante si cei ai Comisiei de Cultura au avut o intalnire, miercuri, 22 martie, cu managerii institutiilor de cultura din subordinea Consiliului Judetean, pentru a discuta alocarile financiare pentru functionarea fiecarei institutii in parte.

La discutii au fost prezenti: Tiberiu Alexa, directorul Muzeului Judetean de Arta ”Centrul Artistic Baia Mare”, Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judetene ”Petre Dulfu”, Dan Daniel, director al Scolii Populare de Arta ”Liviu Borlan” Baia Mare, Iuliana Dancus, directorul Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, Ioan Denut, directorul Muzeului Judetean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, Gheorghe Glodeanu, directorul revistei de cultura ”Nord Literar”, Ovidiu Ignat, directorul Complexului Astronomic Baia Mare, Stefan Maris, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Monica Mare, director interimar al Muzeului Judetean de Etnografie si Arta Populara, Viorel Rusu, director al Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie.

Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures a aratat ca proiectul de buget pentru anul 2017 a fost publicat in 14 martie si presupune un buget de aproximat 400 de milioane de lei.

”Cheltuielile de personal, dar si cheltuielile cu bunuri si servicii  sunt asigurate inca de la inceputul anului in curs. Unele institutii de cultura au solicitat sume pentru dezvoltare, pentru achizitii patrimoniale, reparatii capitale ale sediilor sau achizitii de centrale termice. Alocarile financiare sunt cel putin la nivelul la care au fost in anul 2016 sau chiar mai mari”, a declarat seful administratiei judetene.

Acesta a aratat ca executivul CJ Maramures si Comisia de Buget-Finante discuta joi, 23 martie, cu managerul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Sorina Pintea, cu cel al Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare, Mircea Ciocan, cu Alina Coste-Madaras, directorul general al DGASPC Maramures, cu directorii Centrelor Scolare pentru Educatie Incluziva din Baia Mare (Nicoleta Elena Covaci), din Sighetu Marmatiei (Oresia Marfici), din Viseu de Sus (Angela Coloszvari), din Targu Lapus (Sorin Vatavului), cu directorul Scolii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Tincuta Hossu, cu Dorin Buda, directorul RA Aeroportul Baia Mare, cu Mariana Macarie, directorul executiv al Directiei Judetene pentru Evidenta Pasapoartelor, cu Gheorghe Popan Dorca, director al SC Drumuri Poduri SA si cu Viorel Vasile Muresan, directorul Serviciului Judetean de Paza.

Presedintele Comisiei de Buget Finante, Cristian Anghel a declarat ca sedinta cu directorii institutiilor de cultura a facut parte din seria de consultari privind elaborarea si aprobarea bugetului pentru anul 2017.

”Primele consultari au avut loc miercuri, cu reprezentantii institutiilor de cultura. Joi continuam intalnirile cu directorii celorlalte 13 institutii aflate in subordinea Consiliului Judetean Maramures. Am discutat in prima faza bugetul propriu necesar functionarii CJ Maramures, apoi am purtat discutii cu institutiile din subordine.

Saptamana viitoare vom avea o intalnire pentru a stabili si cota de 20% care se va repartiza unitatilor administrativ teritoriale de pe raza judetului. Au fost discutii interesante, constructive si am aflat mai multe despre activitatea fiecarei institutii. Propunerile facute de executiv au fost agreate, iar comisiile le-au acceptat de principiu.  Unele institutii au cateva prioritati, fie de achizitii, fie de securitate. Cifrele au fost stabilite si vor aparea in propunerea de proiect de buget”, a declarat Cristian Anghel.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2