Insurgentii prorusi ocupa cladirea Bancii centrale din Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Separatisti inarmati au ocupat luni cladirea Bancii centrale din Donetk, din estul rusofon al Ucrainei, regiune ce se confrunta cu o insurectie armata prorusa, transmite AFP citata de Agerpres.

Potrivit relatarii agentiei mentionate, care il citeaza pe unul dintre separatisti, ‘o reuniune este in curs pentru a subordona Banca centrala, Ministerul Impozitelor si Trezoreria Republicii populare Donetk’. In acest timp, angajatii Bancii ies din cladire.

‘Noi nu mai dorim sa platim impozite Kievului, vrem sa le pastram pentru noi’, a afirmat Oleksandr Matiuskin. El a adaugat ca fortele de ordine ‘nu s-au opus ocuparii cladirii’ si chiar ‘au contribuit’ la aceasta actiune.

Primaria din Donetk a cerut locuitorilor acestui oras cu o populatie de un milion de oameni sa nu se deplaseze in cartierul unde se afla Banca centrala. ‘Circulatia este blocata’ in cartier, a informat Primaria intr-un comunicat.

Regiunile Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei, si-au autoproclamat independenta fata de Kiev la inceputul lunii mai, in urma unor controversate referendumuri cu privire la viitorul lor statut politic, iar la 24 mai, cu o zi inaintea alegerilor prezidentiale ucrainene, cele doua teritorii au anuntat formarea unui stat nou denumit ”republica Novorossia”.

Armata ucraineana este angajata de la mijlocul lunii aprilie intr-o ‘operatiune antiterorista’ in aceste regiuni, incercand sa preia controlul in teritoriile ocupate de rebeli prorusi inarmati.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2